Forum: LightChat Release

Forum huvudsida -> Projekt -> LightChat Release

Sidor: 1

Till botten

Ubi 00:27 - 5:e April 2009 | Post #1
Medlem
Inlägg: 2


Skicka PM
Hej!

Vi, dvs. Ubi och Lich.queen(@Flashback) kan idag stolt meddela att vi släpper alphaversionen av vårat chattprogram LightChat.

Vi ser gärna att fler involverar sig i projektet och hjälper oss förbättra! Ni nya c++:are, se det som en möjlighet att lära er! Vi har satt upp en hemsida med mer information om projektet samt nedladdningslänkar!

lightchat.eu

För er som får felmeddelanden då ni kör programmet så ladda hem denna:

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=9B2DA534-3E03-4391-8A4D-074B9F2BC1BF&displaylang=en

Introduktion

Vi är två Flashback användare som håller på att utveckla ett chattprogram. Idén bakom programmet är en server/client lösning där alla som vill kan köra sin egen server, antingen på LAN eller över internett. Chattprogrammet bygger på idén av ett chattrum där många användare kan vara anslutna samtidigt. Vi har även implementerat stöd för VOIP men har fortfarande en del problem med ljudkvalitet samt fördröjning

Vi har satt upp fyra utgångspunkter för programmet:

1. Enkelt
2. Rurssnålt
3. Decentraliserat
4. Inga onödiga funktioner

Varför?

Projektet började med att vi genom Flashback kom överens om ett sammarbete då vi båda utvecklade varsitt chatprogram. Vi har unde ca 1 månads tid byggt ihop våra program samt fixat många av de buggar och problem vi stött på. Målet är och har varit att öka våra kunskaperi C++ och vi har därför utvecklat all kod på egen hand istället för att använda oss av färdiga exemepel.

Programmets uppbyggnad

Server:

Servern bygger på en flertrådad lösning där varje anslutning tas hand om av en separat tråd. Då den tar emot ett meddelande broadcastas det till alla anslutna klienter. Servern använder sig även av så kallade serverkommandon
för att förmedla nya anslutningar och frånkopplanden av klienter.

Klient:

Klienten är byggd i MFC (C++) och fungerar och ser ut som många andra chattklienter. Däremot tar den mycket mindre CPU och RAM än andra klienter.

VOIP
  • Efter det att vi finslipat textchatten har vi testat att lägga till en röstchatt. I nuläget fungerar den enligt följande:
  • Klienten ansluter till serverns voiceport(textport-1) där en separat tråd skapas för klienten.
  • Klienten börjar sedan spela in en sekund i taget och skickar mellan varje sekund buffern till servern som broadcastar den till alla andra voiceklienter.


Taget från
https://www.flashback.info/showthread.php?t=882721


Senast redigerad 12:59 - 13:e Maj 2009


Ubi 12:58 - 13:e Maj 2009 | Post #2
Medlem
Inlägg: 2


Skicka PM
I nya version som kommer inom ett par dagar kommer man kunna skicka filer och allt kommer vara krypterat (SSL) Smiley




Sidor: 1

Forum huvudsida -> Projekt -> LightChat Release
Atom feed

Du får inte posta i den här tråden | Till toppen