Projekt

Projekthantering

Blinkenlights har ett så kallat projekthanteringssystem som bygger på mjukvaran Subversion. Systemet gör det enklare för projektgrupper att hålla reda på olika versioner av koden samt hålla reda på buggar med mera.
Systemet har bland annat följande funktioner:

  • Wiki Varje projekt får sin egen wiki, en slags webbsida där flera personer lätt kan ändra innehållet, även besökarna. Här kan man föklara projektet, arbeta from designdokument eller dokumentera hela projektet till exempel.
  • Repository Varje projekt har sin egen repository, en slags plats som går att komma åt via internet där utvecklarna kan lägga filer. Fördelen med ett repository jämfört med t ex en FTP är att man har koll på alla ändringar som görs i koden och man kan visa skillnader mellan olika versioner i koden eller gå tillbaka till tidigare versioner. Man kan även på ett enkelt sätt lösa konflikter som uppstår om flera personer har ändrat på samma fil.
  • Tickets För att hålla koll på alla buggar och nya funktioner har vårt system en ticket-funktion. Detta gör att utvecklare och användare lätt kan rapportera buggar som utvecklarna sedan går igenom och kryssar av på ett enkelt sätt. Användare kan även föreslå nya funktioner med mera.
  • Roadmap Man kan lägga till tickets i olika kategorier och på så sätt göra en roadmap. Alltså ett sätt att hålla koll på vilka funktioner som ska vara klara till vilken version/release av mjukvaran.

Mjukvaran som används i vårt projekthanteringssystem är Subversion och Trac.

Projekt

Alla projekt som använder sig utav Trac kan hittas i den här listan: http://marcusson.no-ip.com/projects/.

Skapa nytt projekt

Tycker du att du skulle ha användning utav vårt projekthanteringssystem kan du skicka en förfrågan till oss. Kontakta Independence (Kontaktinformation)
För att vi ska godkänna ditt projekt krävs att ni är seriösta och åtminstonde kommer att påbörja något, börja projektet lite smått och skriv lite kod innan ni går med i projektsystemet förslagsvis.