Forum: HUR: Sätta en ribba på volym?

Forum huvudsida -> Programmering -> HUR: Sätta en ribba på volym?

Sidor: 1

Till botten

Myschly 18:42 - 3:e Februari 2009 | Post #1
Medlem
Inlägg: 2


Skicka PM
Jag vill ha ett program som man bestämmer en max-volym (bestämt i dB antar jag) i. Ett enkelt, litet, snabbt program, som inte kräver mycket av datorn.

Volymen som stiger över max ska reduceras (inte klippas, för dom som förstår skillnaden).

Förklaring av vad jag menar med en bestämd Max-volym:
T ex när man streamar så är reklamerna mycket högre volym än själva programmet, och med en max-volym, så skulle det inte va nån skillnad.

När man lyssnar på en gammal låt (t ex tidig Black Sabbath), så är det nästan hälften av volymen på nya låtar. Med en max-volym skulle man slippa pissa på sig om man har en random playlist.

Om man ser på en action-rulle kan det vara svårt att höra vad dom viskar ibland, och om det sen helt plötsligt kommer en explosion väcker man ju hela huset, bara för att höra viskningarna.


Kort och gott: Jag har inte programmerat på ett bra tag, och då gick jag bara programmering A+B (o slackade mestadels på B). Jag behöver hjälp att hitta ett sätt som reglerar master output typ.
Hur gör man så att allt ljud som överstiger den bestämda dBen sänks till max-gränsen, snabbt (vill ju inte ha lagg på ljudet)?




Nissebosselasse 18:55 - 3:e Februari 2009 | Post #2
Medlem
Inlägg: 490


Skicka PM
Det låter mycket som en kompressor. Vet dock inte hur man skulle gå till väga för att programmera detta, eftersom jag antar att det måste sitta sist i ljudsignalskedjan. Vilket operativsystem sitter du på? Det finns kanske något inbyggt i programmen som medföljde ljudkortet?

-------------------------
http://pushingcows.se
Gula Nallen



Myschly 19:43 - 3:e Februari 2009 | Post #3
Medlem
Inlägg: 2


Skicka PM
Jo en kompressor är det väl i grund och botten, sen äre väl ren teknikalitet om det skulle kallas det lr inte, venne.
Jo tanken är ju att den ska liksom vara i master output, så att det inte spelar någon roll om det är winamp, VLC, etc. (En avancerad funktion vore väl att man kunde välja ett eller flera program det påverkade/inte påverkade).
Sitter på XP, vet inte om ljudkortet. Har inte hunnit installera mitt "riktiga" ljudkort (ny dator, har moderkortets för tillfället), men det kanske har. Det är ett ganska mastigt ljudkort, men det är specialiserat på inspelning.

,,ven om så vore fallet vore det fortf vara intressant att göra denna "master-kompressor" eller vad det skulle kallas.
Har några polare som tyckte de lät som en bra idé, så ja skickar väl till dom om ja lyckas kirra ett bra program.




Sidor: 1

Forum huvudsida -> Programmering -> HUR: Sätta en ribba på volym?
Atom feed

Du får inte posta i den här tråden | Till toppen