Användarprofil

Uppgifter
Användarnamn
Email
Besök -
Hemsida Ingen
Plats (stad)
Senaste besök 01:00 - 1:a Januari 1970
Poster i forumet
Varningar
Grupp
Medlem sedan 01:00 - 1:a Januari 1970
Artiklar och filer
Den här användaren har inga artiklar eller filer

Avatar


Presentation av

Den här användaren har inte skapat någon personlig presentation.

Senaste inläggen i forumet

Driva webbsida
    Citat av ozamosi:
2. Det senare
3. Det senare


Senare?

Postad 18:50 - 24:e Juni 2009
Driva webbsida
Jag har hållt på med programmering och webbdesign i mellan ett och ett halvt år nu. Inom webbdesign har jag skaffat mig kunskaper inom HTML och CSS. PHP kan jag inte, men det verkar vara ganska lätt. I programmering har jag grundläggande kunskaper i Java och C++. Bildredigeringsprogram kan jag väl sådär. Föra över filer från min lokala hårddisk till en webbserver är inga problem.

Nu är det så att jag funderar på att först köpa ett domännamn, och beställa privatpaketet på Loopia(host). Många rekommenderar Loopia, och det verkar stödja det mesta. De har även support om jag skulle behöva. Sen får jag egna POP-adresser m.m.

Jag har inte tänkt ut något namn och inte valt subdomän än, men mina planer är att webbsidan ska handla om mjukvara och hårdvara, där jag kan skriva uppsatser osv, dels för att andra ska kunna läsa, dels för att jag ska lära mig. ,,ven ett diskussionsforum.

Vet inte varför ni skulle bry er om mina planer, men till mina frågor nu(om det är något ni rekommenderar jag ska lära mig(förutom PHP) innan jag beställer):

1. Jag har tänkt att sidan ska innehålla ett diskussionsforum, ungefär som detta, hur fungerar det? Om jag förstått rätt så ska forumet ligga på en MySQL databas, och man behandlar den med PHP. Eller går det med HTML och CSS? Tror det förnämnda stämmer, men vill ha en bekräftelse.

2. Om jag nu skulle beställa privatpaketet från loopia, får man något slags redigeringsprogram som man använder, eller är det bara att koda sidan själv och överföra med FTP? Vad jag förstått måste man ha ett FTP-lösenord för att kunna överföra.

3. Det står "beställ", skickar dom något genom posten, eller är det bara så att man tecknar ett "abbonemang" och dom ger användar och lösenord uppgifter osv?

Det var väl allt jag kom på... anledningen att jag frågar här är att jag såg att Independence använder Loopia som host till den här sidan.

Postad 03:31 - 23:e Juni 2009
Ubuntu Linux API programmering?
Hejsan

Jag har precis bytt från Windows XP till Ubuntu Linux. I Windows vet jag att det finns något som heter Application Programming Interface, för att skriva applikationer som körs under windows, och inte bara i textbaserade DOS. De språk jag kan är främst är Java och C++. Jag använder Code::blocks för att programmera, kompilera och köra.

Jag har försökt googlat runt lite men inte hittat så mycket(eller inte förstått så mycket).

Frågor:

1. Finns det liknande API programmering i Linux som i Windows? (för att skapa linuxapplikationer)
2. ,,r det svårare?
3. Behöver jag någon specifik mjukvara?

Det var allt jag kom på för tillfället.

Tacksam för snabba svar.

Postad 14:05 - 20:e Juni 2009
Miniräknare
    Citat av martin310:
Du får välja Windows Application, sen får du lära dig Windows API. Progga.

Eller ladda ner Visual Studio C++ 2008 Express Edition och gör designen med windows forms visuellt.

Your choice


Visual Studio är väl mer automatiskt skapande och mindre manuellt kodande? Roligare att skriva koden själv. Men ska kika runt lite.

Thx

Postad 20:22 - 8:e Juni 2009
Miniräknare
Jag tänkte börja med ett nytt projekt idag. Det är säkert väldigt lätt, men jag tycker det är passande för en nybörjare.

Det jag planerar att skapa är en, för mig "avancerad miniräknare". Den ska innehålla pi, funktioner, räknesätt osv. Ska sedan dela med mig av den till andra kompisar som läser mycket matematik som mig. Men jag tänker långt.

Men till frågan nu. Det är inte den fullständiga koden jag är ute efter, vill skapa för att lära mig.

Som ni säkert förstår, har ingen lust att köra denna miniräknare i DOS, utan vill att den ska köras på samma sätt som Kalkylatorn under Windows XP.

Jag skriver mina program och kompilerar i DevC++. Ska jag välja Windows Application istället för Console Application? Jag kikade faktist lite på exempelkoden i Windows Application delen och det verkar vara ganska mycket nytt.

Tacksam för information.


Postad 19:28 - 8:e Juni 2009

Skicka meddelande
Läs s blog