Nyheter

Tipsa om en nyhet | Sök i nyhetsarkivet

Serverflytt

Postad av: Independence (18:20 - 19:e September 2010) Kommentarer (6)

Blinkenlights.se har nu flyttat till en ny server pga problem med ägarskapet av webhotellskontot på förra servern. Numera hostas siten hos Blinkenshell! Smiley


Nertid

Postad av: Independence (12:57 - 6:e November 2007) Kommentarer (5)
Webbsidan var inte nåbar under gårdagen eftersom vårt webhotell har haft problem med en av sina servrar. Problemet verkar åtgärdat nu men det kan "förekomma störningar under de närmaste dagarna".


Avbrott

Postad av: Independence (09:37 - 24:e September 2007) Kommentarer (12)
Vi har haft ett litet avbrott på webbsidan under helgen pga av trassel relaterat till webbhotellet, men nu ska saker vara tillbaka till det normala!
/ Johan


Blinkenlights 3 år!

Postad av: Independence (23:48 - 14:e April 2007) Kommentarer (1)
Blinkenlights fyller i vår 3 år, och för att fira det hela hade vi tänkt att anordna ett litet event som vi kallar BlinkenCamp.
Det handlar om att träffa lite folk från Blinkenlights och fira tillsammans med diverse udda och nördiga aktiviteter. Alla är varmt välkomna, det är bara skriva upp sig på wikisidan. ,,ven nya medlemmar är såklart mycket välkomna, kom och snacka med oss lite i chatten, vi är inte farligaSmiley
Mer information finns på wikin: BlinkenCamp
Tråd i forumet: Blinkenlights 3 år


Swedish Game Awards, Game Developers' Evening #3

Postad av: Independence (23:40 - 16:e Februari 2007) Kommentarer (2)
Inför årets omgång av Swedish Game Awards, Sveriges största spelutvecklingstävling, kommer en talarkväll att anordnas. Det är anställda från Starbreeze Studios och Massive Entertainment som kommer och föreläser om spelutveckling på KTH i Stockholm tisdagen den 20 februari. Evenemanget är helt gratis men kräver förregistrering. Mer information finns på Swedish Game Awards hemsida: http://www.sga.to/


Fortsättning på C++-guiden

Postad av: Independence (21:31 - 11:a Februari 2007) Kommentarer (4)
Nu har det äntligen kommit en fortsättning på C++-guiden, skriven av vår (relativt) nya medlem NetNinja. Guiden innehåller mer information om vektorer, listor, stackar, köer, tidshantering och en del annat smått och gott. Ni hittar guiden i artikelarkivet bland de andra artiklarna, eller direkt här.


Uppdaterad design

Postad av: Independence (03:22 - 4:e Januari 2007) Kommentarer (19)
Jag har under natten uppdaterat Blinkenlights design lite, som ni kanske kan se. Bland annat har den nya logotypen kommit in, ett sökfält har lagts till, en del fonter har ändrats och stilen på formulärfälten har ändrats. Skrik lite i kommentarerna om ni tycker att det är något som har blivit förstört eller om ni har några andra åsikter Smiley
Om allting ser helt tokigt ut så är det nog för att stilmallen har cachas i din webbläsare, uppdatera sidan manuellt (reload, F5 eller ctrl-r) så bör den nya stilmallen laddas in.


Importera externa bloggar

Postad av: ozamosi (15:08 - 21:a December 2006) Kommentarer (6)
Mina senaste bloggposter här på blinkenlights har importerats från min "vanliga" blogg. Jag tänkte passa på att berätta om denna nya funktion, och även be alla andra blinkenlightsare att göra detsamma.

Alltså: har du en egen blogg utanför blinkenlights som du tror kan vara intressant för blinkenlightsare? Gå i så fall och ändra i din profil, och skriv in adressen till ditt RSS- eller Atomflöde, så kommer dina poster att importeras automatiskt.


Projektsystem, Trac

Postad av: Independence (21:22 - 1:a November 2006) Kommentarer (2)
Projektsystemets mjukvara Trac har idag uppgraderats från version 0.9.6 till 0.10
Anledningen är en del mindre buggar samt framförallt att den nyare versionen har stöd för ett anti-spam filter. Det är nämligen så att projektens wikis har blivit bombarderade med spam den senaste tiden.
Förhoppningsvis löser uppgraderingen dessa problem, är det några nya problem som dyker upp så är det bara att säga till.

Projektsystemet


C++ Nybörjarguide

Postad av: Independence (23:50 - 19:e Oktober 2006) Kommentarer (6)
Jag har idag och igår arbetat mycket med att försöka rusta upp C++-guiden här på sidan, och det var verkligen mycket konstiga artifakter och fel som behövdes rättas till! Kan knappt förstå att någon orkade läsa den i dess skick, men nu är den som tur är mycket omarbetad och förhoppningsvis mycket bättre och enklare att förstå!

Till nybörjarguiden i C++!


Blinkencode

Postad av: Independence (19:19 - 2:a Oktober 2006) Kommentarer (6)
Blinkenlights källkod har nu lagts upp i ett subversion-repository. Just nu är källkoden bara läsbar för vissa användare (läs: independence) eftersom säkerhetsproblem eventuellt fortfarande kan förekomma i koden (då det bara är independence som läst koden hittils).
Om du är intresserad utav att hjälpa till att koda lite, eller åtminstonde ta en titt på koden för att sedan bestämma dig så hör av dig.
Systemet har också den smarta funktionen att om några ändringar checkas in så visas de direkt på sidan beta.blinkenlights.se ! Smiley
Ni kan redan nu gå in på projektsystemet för att rapportera in buggar eller föreslå nya funktioner genom att skicka in så kallade "tickets".
Eftersom det är en väldigt stor kod (närmar sig 15000 rader) så skulle det vara väldigt uppskattat med lite hjälp! Denna massiva hög av PHP-kod är allderles för stor för att jag ska orka ta hand om den allderles själv!


Nytt webhotell

Postad av: Independence (14:48 - 30:e September 2006) Kommentarer (9)
Vi har nu flyttat över till det nya webbhotellet. I och med flytten har också en del förändringar skett, framförallt här på startsidan som ni kanske kan se.
Hoppas att allting fungerar som det ska, är det något som strular så skicka ett mail eller kom in på IRC.


Möte 3/9 avslutat

Postad av: Independence (15:40 - 3:e September 2006) Kommentarer (2)
Mötet den 3/9 är avslutat. Protokoll samt logg över mötet finns här:
Loggen
Protokollet

Saker att ta en titt på nu efter mötet:
Tråd om ny utformning av startsidan
Nytt mål, 2500 besökare
Wikisida om arbetsbeskrivningar: Arbetsuppgifter


IRC möte Söndag 3/9

Postad av: Independence (13:20 - 2:a September 2006) Kommentarer (0)
Nu på söndag den 3:e september är det möte på IRC kl 15.00.
Se till att komma förbi och ta en titt, antingen via en IRC-klient eller via webbchatten som du hittar på http://irc.blinkenlights.se

Mer info: Möte20060903


The pirate bay och piratbyrån uppe igen

Postad av: ozamosi (12:36 - 3:e Juni 2006) Kommentarer (10)
En liten uppdatering.

Nu har The pirate bay och Piratbyrån kommit upp igen. Man har fått låna servrar i Nederländerna, och män räknar även få låna några till i åtminstonde Belgien, Ryssland och Ukraina. Man har även fått upp piratbyrån igen.

Så räden har alltså efter mindre än en vecka inte påverkat pirate bay mer än att deras servrar nu är distribuerade över hela världen. Efter en vecka är det fortfarande flera webbsidor som ligger nere, och övriga webbsidor som togs om hand i räden har fått införskaffa nya datorer.

Samtidigt har polisen.se, antipiratbyran.com, idg.se och piratpartiet.se från och till legat nere på grund av DoS-attacker.

Det har skickats 350 mail adresserade direkt till Bodström sedan räden. Det har öppnats en e-postlista för de som fick sina servrar beslagtagna, eftersom dessa har tänkt föra en grupptalan av polisen. Polisen har nu börjat säga att det var ett misstag att ta alla servrar. Så lät det inte häromdagen... JO har bestämt sig för att ta ett "eget initiativ" och utreda det här i grunden på grund av alla de anmälningar som kommit in. Centerns Johan Linander har slutligen anmält Bodström och hela regeringen till konstitutionsutskottet.

Bodström och övriga inblandade från svenska staten har aldrig hört taaalas om detta. MPAA och BSA säger gärna att det var tack vare deras påtryckningar razzian genomfördes.

Idag, lördag, är det demonstrationer både i Göteborg och i Stockholm. Mer information på http://piratdemonstration.se/


Piratbyråns och The Pirate Bays servrar beslagtagna

Postad av: ozamosi (22:38 - 1:a Juni 2006) Kommentarer (6)
Huruvida det här är att betrakta som en nyhet är kanske ifrågasättbart - vem har inte hört talas om räden mot internethostingsleverantören PRQ:s lokaler vid det här laget?

Dock har allas våran övergud och mästare Independence ordinerat uppsatsskrivande åt mig. Så här kommer det. Det finns väldigt mycket rykten som flyter omkring. De flesta verkar ganska välgrundade, men det är ändå ide att ägna sig åt en viss mängd källkritik. Jag ska därför försöka ha med så många källor jag bara kan.

Det som har hänt är alltså följande: PRQ.se har sedan länge varit en internethostingsleverantör, som i sina två serverhallar har hostat flera sidor, bl a thepiratebay.org och piratbyran.org. Förutom dessa sidor har även hiphopgruppen Fattaru, den "humoristiska" sidan istheshit.net, CS-portalen fragbite och ett par hundra småföretagares webbsidor försvunnit från sin vanliga plats på nätet. Båda PRQ:s serverrum tömdes helt, och totalt 500 datorer beräknas ha konfiskerats - även om Polisen inte misstänker dem för brott, och även om lagen säger att man faktiskt inte får stjäla saker hur som helst ens om man är polis - speciellt inte med tanke att servrarna i fråga står i ett säkerhetsklassat serverrum där en banks servrar står.

Tillslaget påstås ha ordinerats av USA:s filmindustri, via Vita Huset, justitsiedepartementet, som sedan fick polis och åklagare att agera. Inte nog med att ministrar påstås kontrollera offentligheten på detaljnivå, något som inte är lagligt (för er som tvekar: kommer ni ihåg kritiken Göran Persson fick när han uttalade sig om att han inte tyckte det var någon ide att höja reporäntan?), utan våra ministrar styrs dessutom likt marionetter av USA. Som om det inte vore nog har Antipiratbyråns frontfigur Henrik Ponten helt öppet sagt att målet inte alls var Pirate Bay. Nej, målet med razzian var att stänga ner piratbyrån. Piratbyrån har inte begått något brott, och misstänks heller inte för något. De försöker endast skapa en opinion för fritt utbyte av ideer och kultur. Det är dock något Antipiratbyrån vill förhindra.

...klagaren som låg bakom tillslaget heter Håkan Roswall. Han tänker inte låta sig intervjuas på band, men säger att samtliga servrar ska utredas och undersökas (detta trots att en normalintelligent person bör ha förstått att servrarna med lappen "The Pirate Bay" på troligen har något med saken att göra, men inte servrarna med lappen "AnyKey Solutions" till exempel), och att detta kommer ta lång tid.

Tre personer som misstänks vara inblandade i the pirate bay har tagits in till förhör. Två av dem har drivit sidan, en av dem har varit juridiskt ombud för sidan i fråga. När ombudet påpekade det - att han inte själv var aktiv i sidan - tyckte polisen att han borde välja sina klienter med bättre omsorg. Jag kan inte låta bli att förundras över att advokater (eller, som i det här fallet, blivande advokater) inte ska få representera någon organisation som anses "skum" - har inte alla rätt till juridisk hjälp längre? Ska vi börja avskaffa försvarsadvokater i rättegångar där de åtalade misstänks (för än är det bara en misstanke) ha gjort något extra hemskt? En av de gripna råkar dessutom vara ägare till PRQ, och han fick - helt i linje med ovastående resonemang - ingen advokathjälp när han satt i förhör, trotts att han bad om det. Varför? Han riskerar inte fängelse! Och då är vi tillbaka på tillslaget igen - det är helt olagligt att konfiskera Något Alls om det inte finns någon åtalspunkt som kan ge fängelse. Han svarade med att berätta hur Bittorrent-protokollet fungerar, och att erkänna mordet på Palme. Resten av tiden höll han tyst.

Vilka råkar illa ut av det här? PRQ till att börja med - vem vill ställa sin server hos en webbhost, om polisen stjäl servrarna för en då? Alla som hade sina servrar där blev av med sin webbsida, sin e-post, och allt annat de hade på servern. Det betyder förlorad inkomst, och precis som för PRQ leder den här händelsen troligen till minskat förtroende för de inblandade. Hur går det med pirate bay, då? De har lovat att sidan kommer vara uppe i helgen.

Det finns dock några som tjänar på det här. Det är många som just nu är väldigt upprörda över polisens agerande, och som därför söker sig till piratpartiet. Så många att partiet har ökat antalet medlemmar med 50%, och ser ut som en allt starkare kandidat till rikstagsposterna i höst. Så många att också deras server gick ner igår - inte på grund av att de blivit av med den, utan på grund av det höga trycket från besökare. De har genom hela den här processen uttryckt sitt missnöje över att polisen inte verkar bry sig särskillt mycket om gällande lagar och bestämmelser, och lovar - som de alltid gjort - att försöka förhindra den här typen av beteende.


Open Source och drivrutiner till grafikkort

Postad av: Independence (23:07 - 18:e April 2006) Kommentarer (8)
Ni som har använt Linux har troligtvis lagt märke till problemen som finns med drivrutiner till grafiikorten. Problemet ligger i stöd för de nyare teknikerna implementeras väldigt sent, samt att man inte får rätt drivrutiner från början eftersom de inte är open source och inte gärna skäppas med distributionerna. En mer ingående diskussion om problemet finns att läsa på ffii.org.


Blinkenlights kod

Postad av: Independence (18:47 - 27:e Mars 2006) Kommentarer (6)
Blinkenlights letar nu efter personer med bra kunskap inom PHP och MySQL som kan utveckla sidan. Om du är intresserad så kom in i chatten och prata lite med oss. Alla insatser är välkomna, stora som små!
Blinkenlights källkod kommer såsmåningom att öppnas upp för allmän beskådan och ändring. Troligtvis under någon form av OpenSource-licens. Först ska vi dock försäkra oss om att alla säkerhetsproblem försvinner.


Möte 26:e Mars

Postad av: Independence (16:16 - 26:e Mars 2006) Kommentarer (4)
Idag (26:e Mars) kl 18.00 är det möte i chatten. Mer information på wikin: Möte20060326.
Kom gärna förbi!


Ny version av Gnome - 2.14

Postad av: brainlessbob (19:01 - 16:e Mars 2006) Kommentarer (4)
Igår så släpptes det en ny version av Gnome som är version 2.14.
Den kommer med flera nya funktioner. En bra nyhet är att gnome är mycket snabbare samt använder mindre minne. Den har fått en ny sökfunktion och den har blivit lättare att skräddarsy samt att administrera. Dessutom har flera program som exempelvis Gedit fått ytterligare funktioner och finesser. Grafiskt sätt så är det ingen större skillnad förutom att gnome numera har kantutjämning.
Officiell dokumention för nya versionen: http://www.gnome.org/start/2.14/notes/en/


Mötesprotokollet från mötet 12:e mars

Postad av: HärJ (15:47 - 13:e Mars 2006) Kommentarer (14)
Nu är det äntligen här, protokollet från gårdagens möte. Skrivet av FC och justerat av herj(jag).
För er som vill läsa det så finns det här.

Rekomenderad läsning för alla som vill minnas/veta vad som sades och gjordes under mötet.


Ubuntu Breezy - Säkerhetsbrist

Postad av: Independence (08:21 - 13:e Mars 2006) Kommentarer (6)
Linxudisten Ubuntu Breezy 5.10 loggar root-lösenordet i klartext under installationen, om du använder ett sådant system så rekommenderas du att ta bort katalogerna /var/log/installer och /var/log/debian-installer

Mer information finns här:
http://www.linuxportalen.se/node/1303 http://it.slashdot.org/it/06/03/13/0525254.shtml

Tack för tipset Granden!


Nyhetsadmin veckovis

Postad av: Independence (19:50 - 12:a Mars 2006) Kommentarer (2)
Vi har under veckan genomfört den första perioden av ett litet projekt där olika medlemmar från siten får ta på sig ansvaret att hålla nyheterna här på startsidan uppdaterade under en vecka. Först ut var FunkyChicken som har gjort ett mycket bra jobb, även om han haft lite ont om tid under veckan. Vi tackar honom för insatsen. Nästa vecka är det brainlessbob som har uppdraget. Vill du också ställa upp en vecka kan du anmäla dig i den här tråden: http://www.blinkenlights.se/?p=readtopic&topicid=526


Möte söndag 12:e Mars

Postad av: Independence (11:16 - 12:a Mars 2006) Kommentarer (3)
Vi har efter en del diskussioner bestämt att ha ett möte nu på Söndag kl 18.00 för att disskutera Blinkenlights framtid. På mötet kommer vi att disskutera vad som skall göras med siten i framtiden, vilka bitar som behöver utvecklas och hur det skall göras. Vi tar gärna emot hjälp på alla områden, så har du lite tid och ork över så vore vi mycket tacksamma om du kunde bidra med något till siten. Exakt vad som skall göras kommer att disskuteras på mötet, så vill du vara med och påverka Blinkenlights framtid så kom till vår officiella IRC-kanal (chattkanal) #blinkenlights @ Freenode ikväll (söndag) kl 18.00!

Mer information samt dagsordning inför mötet finns här:
http://www.blinkenlights.se/wiki/Möte20060312/
Har du aldrig använt IRC, ta en titt här: IRC


Xgl på liveCD

Postad av: FunkyChicken (11:12 - 9:e Mars 2006) Kommentarer (2)
Jag antar att det inte bara är jag som är lite exalterad över att *nix-användare äntligen erbjuds lite riktigt ögongodis, och nu finns det äntligen en liveCD för er som vill prova men har haft problem att få det att fungera. Det är kororaa som erbjuder en Gentoo liveCD med "Xorg 7, Gnome 2.12.2, 3D support and of course Xgl".


Sidor: 1 2 3 4 5

Atom feed